Fysioterapi

Min tilgang til fysioterapi tager udgangspunkt i min fysioterapeutiske baggrund med et stort kendskab til kroppens anatomi. Jeg er god til at lytte til hvad du siger, men endnu bedre til at mærke, hvad kroppen fortæller mig. Det betyder, at kroppen og det væv jeg arbejder i skal give mig ’lov’ til at gå et lag dybere før jeg gør det.

Ved ønske kan akupunktur bruges som supplement til behandlingen og være med til at afspænde meget ømme muskler og led.

Jeg har mulighed for at komme hjem til dig med en tranportabel briks mod et kørselstillæg, hvis du ikke har mulighed for at komme til klinikken.

Sygeforsikring Danmark giver tilskud til fysioterapi uden en henvisning fra din læge. Da jeg er fysioterapeut vil du kunne få tilskud fra Sygeforsikringen Danmark, hvis behandlingen har fysioterapeutisk relevans.

Jeg arbejder udenfor sygesikringen, og du kan derfor ikke bruge en henvisning fra din læge.

Fysioterapi: 45 min. 375 kr

klinik sundkrop kranio sakral terapi og massage

Hvor har du ondt?

Herunder kan du læse om de gener og smerter, som jeg oftest behandler i klinikken med fysioterapi og massage. Dog hjælper jeg også med mange andre former for ubehag og nedsat bevægelighed. Kontakt mig, hvis du vil høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig. Du kan også læse mere om, hvilke gener jeg behandler med kranio sakral terapi.

Svimmelhed

Svimmelhed kan opstå af flere forskellige årsager som fx muskelspændinger, lavt blodtryk, nedsat blodforsyning til hjernen, virus på balancenerven, øresten m.m. Hvis du er svimmel ved bestemte bevægelser, som fx acceleration, drejning af hovedet og rejse sig fra en stol, kan det skyldes en ubalance i ørets 3 buegange og påvirkningen af deres væske og sansehår, som via balancenerven sender besked til hjernen. Jeg har rigtig god erfaring med at teste buegangenes reaktion på bevægelse og udfra testen, sende øvelser med hjem, som der bliver fulgt op på efter behov. Behandlingen kan med fordel kombineres med massage, for at få løsnet de muskelspændinger der ofte kommer, når man er nervøs for at falde pga svimmelhed.

Ryg- og nakkesmerter

Både ryg- og nakkesmerter kan være langvarige og komplekse eller forbi-passerende og hurtige at løse og behandle. Uanset hvad, er det vigtigt for mig, at du føler dig hørt og vi sammen kan lave en behandlingsplan, du kan forholde dig til. I mine 17 år som fysioterapeut har jeg set det meste og føler mig fuldt klædt på til at behandle alle former for ryg- og nakkesmerter.

Hovedpine

Vi har alle prøvet at have hovedpine og ved hvor stor indflydelse det har på vores
aktivitetsniveau og humør. Min erfaring er, at hovedpine ofte hænger sammen med vores kropsholdning og vaner og ved at se på det kommer vi langt. Derudover vil jeg rette eventuelle skævheder i bækken og rygsøjle, da det også kan give hovedpine og løsne spændt muskulatur. Det bedste resultat opnåes, hvis du er indforstået med selv at gøre en indsats i form af ændring af vaner og lave øvelser hjemme.

Rectus diastase

Rectus diastase, bedre kendt som delte mavemuskler, ses oftest hos kvinder, der har født. I sidste trimester af en graviditet deler mavemusklerne sig for at give plads til barnet. Efter fødsel skal mave-musklerne og senepladen, linea alba, trække sig sammen igen, men gør det ikke altid. Udover at fortsætte med at se lidt gravid ud og få tobleronemave, når man aktivere mavemusklerne kan det også giver symptomer i bækkenbund og ryg. Et genoptræningsforløb af delte  avemuskler kræver tålmodighed, da det er små øvelser og fremskridt over længere tid. Men resultatet er helt sikkert mere livskvalitet.

Fysiopilates

Fysiopilates er en hensyntagende træningsform, der skånsomt arbejder hele kroppen igennem. Det grund-læggende fokus i alle øvelser er en bækkenbunds-spænding og vejr-trækningen. Dvs vi arbejder med de indre muskler, der stabiliserer ryg og mave. Uanset hvilken problemstilling du har, så kan du komme og få individuelt tilrettelagt træning, samt få et øvelses-program med hjem, hvis du ønsker det.

Arvævsbehandling

Jeg har i flere år arbejdet med de fysiske senfølger, der kan komme efter brystkræft operation, oftest pga stramt arvæv. Behandlingen tager udgangspunkt i Kirsten Tørsleffs tilgang til arvævsbehandling, som jeg har været på kursus i.

“Jeg er god til at lytte til, hvad du siger,  men jeg er endnu bedre til at mærke, hvad din krop fortæller mig”

Karina, fysioterapeut & kranio sakral terapeut hos Klinik Sund Krop

“Jeg begyndte i sin tid til fysioterapi hos Karina, da jeg har et kronisk piskesmæld, der kræver ugentlig behandling. Min ugentlige fys. behandling gør, at jeg kan varetage en aktiv hverdag med fuldtidsarbejde, karriere og fritid med aktiviteter og træning. Karina har udover fysioterapi behandlet mig med kranio sakral terapi. De behandlinger giver mig udover velvære, ro og frihed muskulært også altid følelsen af at “komme hjem i min krop”. Hvilket i bund og grund er, at min krop finder tilbage til udgangspunktet, hvor alt er i balance.

Karina er meget dygtig til, at behandle efter kropsstatus på behandlingsdagen. Hvilket betyder, at hun justerer selve behandlingen efter de aktuelle behov. Derfor er der også en del dialog omkring hvordan man har det og har haft det de sidste par dage. Så mine behandlinger er ikke ens, de varierer efter mine behov og om jeg har smerter, stivhed eller ømhed. Derudover så er hun fagligt dygtig og det var hende, som gjorde mig opmærksom på, at jeg havde en ubehandlet hjernerystelse og sammen fandt vi øvelser, der har hjulpet på min balance og evne til at vurdere afstand og hastigheder.

Mit piskesmæld er ikke helbredelig, det er kronisk. Så her er målsætningen : ingen sygedage pga. nakke/skulder, aktiv træning og minimal negativ påvirkning af min hverdag. De mål har vi indtil videre opnået.

Jeg synes alle der er ramt af smerter og stivhed i kroppen burde have fysioterapi. Men eftersom jeg er ramt kronisk pga. piskesmæld, så vil jeg stærkt anbefale alle, som har en skulder- eller hoved-skade at konsultere Karina. Hvis man i sin tid har haft en hjernerystelse og stadig døjer med kvalme, svimmelhed, problemer med afstands- vurdering, hovedpine mm, så bør man tage en samtale med Karina.”

Majbritt Hye, 43 år

Ingeniør