Kranio sakral terapi

Kranio sakral terapi er en blid behandlingsmetode, der sigter efter at skabe balance i nervesystemet. Når den balance er opnået er kroppen så intelligent, at den selv ved hvordan den skal rette en ubalance. Så i kranio sakral terapi guider jeg vævet i den rigtige retning, men lader kroppen selv gøre arbejdet.

Det kranio sakrale system går fra kraniet til korsbenet (sacrum) og det er primært i dette område behandlingen foregår. Der er teknikker, der bruges direkte på huden og andre uden på tøjet, så du bedes have blødt tøj på uden hårde syninger som fx cowboybukser.

Der afsættes en time til behandlingen, men hvor lang tid jeg kan behandle afhænger af kroppens ressourcer. Less is more! Kranio sakral terapi arbejder videre i kroppen en lille uge efter behandlingen og det er ikke usædvanligt, at du kan få en kortvarig opblussen af symptomer og føler dig træt. Jeg anbefaler, at du har en rolig dag samme dag som du har fået behandling.

Det bedste resultat opnås naturligvis, hvis du kan tage hånd om den udløsende årsag eller lave små justeringer og øvelser i din hverdag.

Jeg har mulighed for at komme hjem til dig med en transportabel briks mod et kørselstillæg, hvis du ikke har mulighed for at komme til klinikken.

Kranio sakral terapi: 1 time 600 kr

Kranio sakral terapi: 350 kr
0-3 år ca. 30 min.

Kranio sakral terapi børn: 475 kr
4-14 år ca. 45 min.

3 x KST behandling: 1500 kr – Et tilbud til dig, der kommer første gang til KST. KST er fantastisk, men ikke en mirakelkur og derfor tager det ofte 2-3 gange før du kan mærke om behandlingen har den ønskede effekt.
Tilbuddet skal bruges indenfor 6 uger fra første behandling.

klinik sundkrop kranio sakral terapi og massage

Kranio sakral terapi har en positiv effekt på rigtig mange symptomer

Herunder kan du læse om de gener og smerter, som jeg oftest behandler i klinikken med kranio sakral terapi. Dog hjælper jeg også med mange andre former for ubehag og nedsat bevægelighed. Kontakt mig, hvis du vil høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig. Du kan også læse om, hvilke symptomer jeg behandler med fysioterapi

Migræne

Migræne er ofte en halvsidig, pulserende hovedpine, som varer fra timer til nogle
døgn, men mange har dobbeltsidig migræne. Migræne opstår normalt før 40 års alderen, og er dobbelt så hyppig hos kvinder som mænd. Migræne kan hos kvinder være relateret til  enstruationscyklus. Man er ofte lyd- og lysfølsom under et migræneanfald og man kan have kvalme og evt opkast også.
KST har i mange tilfælde god effekt på at dæmpe intensiteten og hyppigheden af anfaldene. I færre tilfælde fjernes migrænen helt.

Børn

Børn kan have glæde af KST af mange forskellige årsager. Fx forstoppelse, kolik, stramt tungebånd, refluks og night terror. Generelt for alle børnebehandlinger, så tjekker jeg kroppen for skævheder og spændinger og når disse er på plads og kroppen retter sig og falder til ro, kan jeg arbejde med de specifikke teknikker, der giver mening med barnets udfordringer.

Stress

Vi lever i en tid med (for) store krav til vores liv. Krav som vi ofte stiller til os selv. Kravet om at være den perfekte forældre, partner og medarbejder, kan få os til at glemme, hvem vi egentlig gerne vil være. Mange af os går af den grund rundt med alt for megen aktivitet i sympaticus, som er en del af det autonome nervesystem og som har til formål at hjælpe med at sige hvornår kroppen skal ‘kæmpe eller flygte’. Men hvis sympaticus er aktiv hele tiden og siger at vi skal være i alarmberedskab, så bliver kroppen stresset og reagerer med bl.a søvnbesvær, koncentrationsbesvær og generelt en kort lunte. Kranio sakral behandling er rigtig god til at dæmpe sympaticus og øge parasympaticus, som er den afslappende del af nervesystemet. Behandlingen virker bedst hvis du også har mulighed for at tage hånd om de
ydre påvirkninger, der presser dig. du kommer med.

Organmassage

Alle vores organer, herunder vores ca 8 m lange tarmsystem, gemmer sig bag et varieret tykkelse mavemuskler og underfedt, og er ofte et meget overset område, trods deres livsvigtige funktioner. Organerne bliver påvirket af vores levevis og kropsholdning og et organ, der er i ubalance eller er klemt pga holdning, kan give symptomer som hjerteproblemer, ondt i ryggen og maven og fordøjelsesproblemer. Derudover sidder der mange følelser i organerne og en ubearbejdet sorg kan give store fordøjelsesproblemer. I KST arbejder jeg altid direkte og/eller indirekte på organerne, alt efter hvilken problemstilling du kommer med.

Hjernerystelse

Den blide tilgang til behandling, som KST har, er optimal for en hjernerystelse, hvor der ofte både er en fysisk skade og en krop i alarmberedskab. Jo før man kommer afsted til KST efter en hjernerystelse, jo bedre. Forløbet efter en hjernerystelse er ofte langt og symptomer som fx hovedpine, svimmelhed og koncentrationsproblemer kan give store udfordringer i hverdagen. Jeg læner mig meget op af de anbefalinger som hjernerystelsesforeningen.dk har og i kombination med KST kan jeg hjælpe dig godt videre.

Rygsmerter

Smerter i ryggen kan være arbejds- og holdningsrelateret. Men også andre kroniske lidelser i ryggen som scoliose, scheuermann og mb bechterew kan have glæde af KST. Med den blide tilgang kan spændinger løsnes og skævheder rettes helt eller delvist op.

“Nohr faldt i søvn inden vi var på vejen og har kun været en dejlig udgave af sig selv siden 🙏🏻  Han har cirka en fyldt ble hver anden dag, men det virker ikke som om han er generet af det. Jeg kan kun sige det virker som om han har fået noget godt med sig af din kranio sakral behandling af ham”

Sanne Holm, mor til Nohr

Babybehandling kranio sakral terapi (3)
Babybehandling kranio sakral terapi (1)
Babybehandling kranio sakral terapi (2)

“Kranio sakral terapi er en blid behandlingsmetode, der sigter efter at skabe balance i nervesystemet. Når den balance er opnået, så er kroppen så intelligent, at den selv ved hvordan den skal rette en ubalance”

Karina, fysioterapeut & kranio sakral terapeut hos Klinik Sund Krop

Kundeudtalelser

“Jeg var inde i en periode med stress og havde derfor mange muskelspændinger i nakke og skuldre, hvilket resulterede i hyppig hovedpine. Jeg valgte derfor en behandling med KST hos Karina, for at lette både stress og muskelspændinger.

Undervejs i behandlingen mærkede jeg en behagelig varme og summen i musklerne og kunne især slappe af, da Karina er utrolig god til at få en til føle sig tryg og i gode hænder.

Efter behandlingen følte jeg mig meget mere afslappet og uroen i min krop var mindsket betydeligt. De efterfølgende dage oplevede jeg en meget større klarhed og ro både i kroppen og mentalt.

Jeg vil helt klart anbefale en behandling til de, som har stress, uro i kroppen og problemer med spændinger/hovedpine.

Karina er utrolig dygtig og jeg havde en fornemmelse af at det ikke bare var en standard behandling, men at den var tilpasset lige præcis til mine udfordringer – Jeg glæder mig derfor til min næste behandling!”

Mette Egebæk, 38 år

Konsulent

“Jeg bestilte min første tid til KST pga. søvnproblemer. Jeg var – og er stadig – under pres i dagligdagen pga alvorlig sygdom i nærmeste familie.

Jeg vidste intet om, hvad det var, men havde stor tiltro til Karina, som jeg kendte fra hendes virke som fysioterapeut. Derfor gav jeg KST en chance, selvom det måske ikke lige lå til højrebenet for en type som mig.

Min første behandling var en positiv oplevelse, selvom jeg havde svært ved at give slip på alle tankerne, der fløj rundt i hovedet på mig. Det var også underligt, at der slet ikke var noget, der gjorde bare lidt ondt. Allerede efter et par behandlinger mærkede jeg en forskel på min søvn. Jeg kan stadig ligge vågen om natten, men har ingen katastrofetanker – ligger blot og slapper helt af. Min krop har fundet ro i kaos. Sådan kan jeg bedst beskrive det. Den ”dvaletilstand” jeg nu synes, jeg opnår i behandlingen, fordi jeg har lært at give slip, og som er med til at lade batterierne op igen, kan jeg genkalde, når jeg vågner om natten.

Karina er god til at lytte efter, hvilke dele af behandlingen, der har en særlig god virkning for mig, og så tilpasser hun derefter.”

Kvinde, 52 år